Mnenja naših strank:

Kdo smo?

Ekipa kineziologinj in športnih navdušenk

dipl.kin. Pia Trbovšek

Pia je že od malih nog zaljubljena v šport. Svojo pot je začela z atletiko, a ji je življenje postreglo s preizkušnjo s poškodbo kolena, ki je obrnilo njen športni svet na glavo. Namesto obupa, se je poglobila v svet kineziologije in začela raziskovati človeško telo z namenom, da bi bolje razumela, kako deluje in kako se lahko rehabilitira po poškodbah. Navdihnjena s kompleksnostjo človeškega telesa, je kineziologijo začela dojemati kot svoje poslanstvo. S svojim sočutjem, prilagodljivostjo je hitro pridobila zaupanje posameznikov, s katerimi je delala. Za seboj ima že šestletne izkušnje dela z različnimi posamezniki, kjer je skozi individualni pristop pomagala pri rehabilitaciji, izboljšanju telesne pripravljenosti in doseganju boljše kvalitete življenja. Njena pot jo je vodila tudi v tujino, kjer je delala v raziskovalnem laboratoriju na Portugalskem, ob tem pa spoznavala nove pristope in metode dela. Sedaj Pia stopa naprej in zaključuje magisterij kineziologije na Fakulteti za šport. Njena želja po znanju in rasti je neskončna, saj verjame v stalno izpopolnjevanje in sledenje najnovejšim spoznanjem na področju kineziologije. S svojo strastjo, empatijo in znanjem je Pia odlična sogovornica in vodnica na poti do boljšega zdravja, športnih dosežkov in osebne rasti.

dipl.kin. Eva Kobal

Eva se s športom ukvarja že od malih nog in zato si življenja brez njega ne more predstavljati. Neprestano je aktivna, rada spoznava nove športe in se izboljšuje v že ljubih. Svojo posebno strast do športa je razvila kot otrok v alpskem smučanju, kjer je bila tudi članica otroške reprezentance. V srednji šoli pa jo je premamilo nekaj povsem drugačnega in novega oziroma še ne poznanega pri nas, in to je ples ob drogu. Je članica Duo Kamikazete, prvega slovenskega plesnega para ob drogu in drugih zračnih rekvizitih, kjer vsak dan odkriva nova gibanja in postavlja nove limite svojih zmožnosti. V celotnem procesu svojega športnega in spoznavnega razvoja je naletela na veliko negotovosti, iz katerih se je največ naučila. Ko je ugotovila, da je na začetku hernije diskusov v hrbtenici in so ji vsi strokovnjaki povedali, da se tukaj končajo njene "športne dogodivščine" in strast, je dokazala obratno. Sama je verjela, da zmore. Začela je na začetku, na osnovnih gibalnih vzorcih, na bazi našega telesa in tako zgradila "novo" Evo. Spremenila je razmišljanje in zaupala, da bo njeno telo poslušalo um. S tem se je naučila, kako pomemben je celosten pristop do človeka in kaj vse je kineziologija - povezanost med fiziološkim, psihološkim in biomehanskim proučevanjem človeškega gibanja.

Inštruktorica skupinske vadbe Tinkara Loverčič

Tinkara je že od zgodnjih let tesno povezana s športom, ki predstavlja nepogrešljiv del njenega vsakdanjika. V mladosti se je posvetila atletiki, nato pa svojo strast preusmerila v edinstven šport, ki v Sloveniji še ni bil dobro razvit - ples ob drogu in na drugih zračnih disciplinah. S svojo predanostjo in vsakodnevnimi treningi je razvila izjemno moč, gibljivost in koordinacijo, ki so ji omogočale, da svoje veščine z lahkoto prenese tudi na druge športe. Leta 2021 jo je njena športna pot vodila na mednarodno cirkuško šolo na Portugalskem, kjer je svoje znanje ne le izpopolnila, temveč tudi obogatila. Zaradi svoje vseživljenjske vizije deljenja znanja in spodbujanja dobrega počutja med ljudmi, polna energije, nasmehov in pozornosti, je Tinkara skupaj z Evo leta 2022 v Novi Gorici odprla prvi plesni studio, specializiran za zračne akrobacije. S tem sta mnogim ženskam pomagali graditi pozitivno samopodobo skozi ples in izboljšati njihovo splošno počutje. Ustvarili sta prijetno in varno okolje, kjer se ženske lahko posvetijo vadbi na inovativen, dinamičen in drugačen način. V želji po nadaljnjem izobraževanju in izpopolnjevanju je Tinkara uspešno zaključila tudi tečaj za inštruktorico skupinske vadbe, s čimer je še dodatno razširila svoj spekter znanj in veščin.